Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Filmarchief

/Filmarchief
Filmarchief2017-04-03T09:58:37+00:00

Bescherm je filmarchief

Bescherm je herinneringen!

Videobeelden vergaan met de tijd.

Of het nu over analoge beelden of digitale beelden gaat, beelden worden waziger en worden onleesbaar.

Daarom is het belangrijk dat je je herinneringen overzet naar een andere, meer recentere drager om ze te vrijwaren van verlies.

  1. Naar DVD
    Wij leveren je films in de best mogelijke kwaliteit op een DVD schijf.
  2. Naar harde schijf
    Je kan zelf je schijf meebrengen of wij leveren je een schijf.
  3. Via internet
    Je kan je films bekijken via het internet en ze downloaden.

Videobeelden zijn niet opgewassen tegen de tijd.
Door allerlei invloeden worden de magneetdeeltjes verzwakt waardoor het beeld en de klank vervormt en uiteindelijk verdwijnt.

Videobanden kunnen zeer snel verslechteren onder invloed van externe magnetische velden, kopieer-effect, vochtigheid, extreme temperatuur verschillen en verzwakking van de magneetlaag na verloop van tijd. Doordat de band opgewonden is en de lagen over mekaar liggen, dringt het magnetische veld van de ene laag door naar de andere laag en beïnvloeden alle magnetische velden elkaar. De aanwezigheid van externe magnetische velden van bijvoorbeeld luidsprekers, elektrische motoren, koelkasten, wasmachines, televisietoestellen, batterijladers, enzovoort, hebben eveneens een zeer sterke invloed op het opgeslagen videobeeld. Extreme verschillen in temperatuur en vochtigheid gaan de lagen van de band aan mekaar doen plakken waardoor bij het afspelen van een videoband weerstand ontstaat en de magnetische informatie kan beschadigd worden.

Door de verzwakking van de magnetische informatie gaan ook de synchronisatie-signalen verzwakken en uiteindelijk verdwijnen.
Dit is fataal voor de videoband en maakt dat het beeld onherroepelijk verloren is.

Het is zeer belangrijk dat de videobeelden worden gekopieerd naar een andere drager, alvorens dit gebeurt. Daarom, wees er op tijd bij.
Meestal, als de storingen zichtbaar worden, is het al te laat om in te grijpen.

Prijzen zijn afhankelijk van de duurtijd van de cassettes en de gewenste drager.

Zorg ervoor dat je banden teruggespoeld worden aangeleverd. Als je de overschrijving wil starten vanaf een bepaalde plaats op de cassette, zorg dan dat dit op een duidelijke manier wordt aangegeven. Geef aan als een band of cassette beschadigd is. Herstellingen worden extra aangerekend.

Al onze prijzen zijn exclusief BTW 21%
Wij schrijven films over vanaf VHS, S-VHS, VHS-C (Kleine cassettes), DV, miniDV, Video8, Hi8 en HDV.
Voor andere formaten en professionele formaten, gelieve ons te contacteren. Voor grote hoeveelheden maken wij graag een prijsofferte aan.
Wij schrijven geen films over die auteursrechtelijk beschermd zijn en waarop een verbod van duplicatie geldt, tenzij u eigenaar bent van deze rechten. Wij garanderen u dat alle beelden die u ons toevertrouwd, op een vertrouwelijke manier worden behandeld en op geen enkele manier aan derden worden getoond. Voor herstelling van een band of cassette wordt een prijs aangerekend van 25 € per herstelling. Wij garanderen echter niet dat de herstelling zal slagen.


Omdat je je herinneringen wil beschermen.

Zet je films tijdig over naar een harde schijf of een andere drager.

Omdat je video player niet meer werkt.

Toestellen gaan stuk en worden niet meer verkocht in de winkel.

Omdat je je film wil tonen via computer.

Je wil je film tonen op sociale media of je wil het tonen vanaf je Laptop.

Open-end helpt je graag nóg verder!

Met creatieve ideeën, innovaties en vastberadenheid

Ik wil meer weten!

Algemene voorwaarden

Privacy Statement

Contacteer ons